23948sdkhjf

Halv miljon deltagare i Fairtrade Challenge

Nära en halv miljon deltog i Fairtrade Challenge.
Årets Fairtrade-fika engagerade fler personer än någonsin. Över 6 000 enskilda fikapauser anordnades på stan, i butiker och på kaféer, arbetsplatser, skolor, organisationer och inte minst hemma hos enskilda personer. För andra året i rad samlar Fairtrade Challenge runt en halv miljon deltagare för att sätta fokus på villkoren för de som odlar kaffet, bananerna och chokladen vi har till vårt fika.

– Det lokala engagemanget var större än någon sin i år. Varje fikadeltagare är en röst för att Fairtrade är viktigt. Jag hoppas att svenska företag och dagligvaruhandeln ser hur stort intresset är och fortsätter utöka sitt utbud av Fairtrade-märkta produkter, säger Magdalena Streijffert, generalsekreterare på Fairtrade Sverige i ett pressmeddelande.

Dubbelt så många fikapauser
Totalt samlade Fairtrade Challenge 475 000 deltagare i över 6000 enskilda fikapauser. Det är nästan dubbelt så många registrerade fikapauser jämfört med förra året, Allra flest deltagare fick fackförbundet Kommunal som samlade över 100 000 deltagare och vann därmed största fikapaus. På andra plats kom Ica Maxi som bjöd kunderna på fika i alla sina butiker.

– Vi är väldigt glada över förstaplaceringen. Precis som Kommunal arbetar för schyssta villkor i Sverige är Fairtrade ett instrument för att förbättra arbets- och levnadsvillkor i länder med utbredd fattigdom. För oss var ett deltagande i Fairtrade Challenge självklart och fikapausen är en fantastisk möjlighet att belysa frågorna på arbetsplatser runt om i landet., säger Barbro Moberg, ombudsman på Kommunal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.424