23948sdkhjf

Nordic Sugar investerar

Nordic Sugar installerar inline tömning, dosering och blandning av aktivt kol.
Nordic Sugars investerar en paketlösning med säcktömning, dosering och inline mixning av pulvret från Christian Berner .

Problem med koldamm
Nordic Sugar i Arlöv använder en hel del aktivt kol i sin process men hade tidigare problem med för mycket manuell hantering från storsäckarna samt besvärande damning. Vid försök att dosera och blanda i tank visade det sig att det finfördelade pulvret var svårt att lösa upp i blandningstanken.

Hyrt testanläggning
Efter att Nordic Sugar hyrt en testanläggning en kort period bestämde sig företaget för att satsa på konceptet. Anläggningen installerades i början av 2013 och har uppfyllt önskemålen.

- Vi är helnöjda med konceptet som löste problematiken, vi har idag en enkel hantering, inget koldamm i lokalen och en homogen kolblandning som vi kan använda direktm, säger Ulf Landström, projektledare på Nordic Sugar. Vi uppskattar också att Christian Berner kunde få oss fundera i andra banor och erbjuda oss att testa konceptet, det gjorde beslutsprocessen enklare och snabbare.

En EMDE säcktömmare
Installationen består av en EMDE säcktömmare med telfer för att hissa upp säcken, med en ventilerad anslutning för utloppsstosen. Pulvret doseras med en Coperion K-tron volymetrisk doserare kontinuerligt ner i en Fristam pulvermixer bestående av en transportpump och en mixerpump. Systemlösningen kan användas i många applikationer där pulver skall blandas och homogeniseras i vätska, t ex för mjölkpulver, salter, förtjockningsmedel m.m.
Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125