23948sdkhjf

Gott tryck på populär lantbruksmässa

Nästan 22 000 besökte Sveriges största lantbruksmässa, Elmia Lantbruk Djur & Inomgård.
Nästan 22 000 besökare på fyra intensiva dagar räknades in på Sveriges största lantbruksmässa, Elmia Lantbruk Djur & Inomgård. Tävlingar, djuruppvisningar, spännande föredrag, och nya maskiner lockade storpublik till de välfyllda lätt gödseldoftande mässhallarna i Jönköping.

-Vi är väldigt nöjda. Det har varit fyra väldigt positiva dagar, glad och positiv stämning på mässan, och det bådar gott, för det märks att det finns en framtidstro i branschen, säger Maria Lindsäth, produktchef för Elmia Lantbruk Djur & Inomgård i ett press,eddeöamde-

Positiva utställare
De runt 350 utställarna märkte också det positiva trycket i montrarna.

-Det är ju lite så i den här branschen att man tittar på saker på en mässa och så åker man hem med idéer och tankar och så kommer investeringen sedan. Vi får ofta samtal som börjar så, att de sett något på Elmia, säger Lars-Erik Hansson, som säljer och produktutvecklar häst- och nötinredning på Hammars Verkstad AB, familjeföretaget från Lustebo utanför Grycksbo. De har sålt stallinredningar sedan 1945 och tillhör veteranerna på Elmias lantbruksmässor.

Besök av landsbygdsministern
En annan trogen gäst är landsbygdsminister Eskil Erlandsson, som kom till mässan både för att dela ut priserna Årets Djurskötare och Årets Ungdomsdiplom, delta i en het politisk lantbruksdebatt och inte minst för att få gå runt lite privat och titta på nyheter.

-Jag har varit på Elmias lantbruksmässor sedan jag var liten med min pappa, och det är fortfarande lika stort för mig att komma hit och titta på de stora djuren, nya maskiner och alla andra nyheter i branschen. Det är också här som jag får mycket av mina idéer och tankar för politiken, genom att jag träffar och talar med vänner och folk i branschen. Det är viktigt för mig att få den informationen, avslöjade Eskil Erlandsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078