23948sdkhjf

Jonas Carlberg ny chef för LRF Mjölk

Jonas Carlberg blir ny direktör för LRF Mjölk.
Jonas Carlberg blir ny direktör för branschorganisationen LRF Mjölk vid årsskiftet. Han är idag näringspolitisk chef på LRF Mjölk.

- Jonas har funnits på branschorganisationen sedan 2001 och har en gedigen erfarenhet av arbetet för mejerisektorns villkor, säger Gunnar Pleijert, ordförande för Mjölkdelegationen i ett pressmeddelande. Jag och Mjölkdelegationen har stort förtroende för Jonas och ser fram emot ett fördjupat samarbete.

Efterträder Hans-Åke Hammarström
Jonas Carlberg har tidigare arbetat på Jordbruksdepartementet. Han efterträder Hans-Åke Hammarström som det senaste året lett arbetet med att etablera LRF Mjölk.

- Hans-Åke Hammarström har gjort en viktig insats för att modernisera branschuppdraget. Efter en mångårig karriär i mejeribranschen önskar Hans-Åke nu en friare roll i arbetslivet, och jag är glad att han kommer att finnas kvar som resurs i bakgrunden i vårt arbete för mejeriföreningar och mjölkföretagare, säger Gunnar Pleijert.

- Det känns tryggt att rekrytera en så erfaren och kompetent chef som Jonas Carlberg. Valet av honom stärker vårt arbete med att bygga upp LRF Mjölk, eftersom Jonas har lång erfarenhet av att arbeta i branschorganisationen Svensk Mjölk, säger LRFs VD Anders Källström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078