23948sdkhjf

KLS Ugglarps tecknar avtal med Dalsjöfors Kött

KLS Ugglarps och Dalsjöfors Kött i legosamarbete.
Dalsjöfors Kött AB och KLS Ugglarps AB har ingått ett legoslaktavtal. Avtalet gäller slakt och styckning av ca 1 000 grisar per vecka på Dalsjöfors Kötts anläggning i Senåsa Dalsjöfors.

- Jag är glad över att kunna meddela att vi skrivit ett legoslaktavtal med Dalsjöfors Kött. För KLS Ugglarps är det viktigt att vara ett lokalt alternativ, och eftersom vi blivit uppsagda från vårt legoslaktavtal med HK Scan i Skara har vi letat efter andra möjligheter. Dalsjöfors Kött ligger bra till geografiskt och blir en naturlig slaktplats för våra grisar från Skaraborg och norrut, säger Johan Andersson, VD på KLS Ugglarps AB i ett pressmeddelande.

Hård konkurrens
Marknadssituationen för svensk köttproduktion är utsatt för hård konkurrens, genom prispress från importkött i kombination med ett minskat utbud av svenska djur. Detta har gett en överkapacitet inom svensk slaktindustri. Genom detta samarbete kan vi optimera våra anläggningar och samtidigt får båda företagen möjlighet att utvecklas med minimala investeringar.

- De senaste årens kraftiga investeringar på Dalsjöfors Kött, och det faktum att branschen har stora utmaningar framför sig, gör att vi tillsammans med KLS Ugglarps tar ett grepp kring våra produktionsresurser i våra produktionsflöden från lantbrukare till kund. Detta innebär, förutom rena kostnadsbesparingar även sänkning av miljöbelastningen, säger Magnus Lagergren, VD på Dalsjöfors Kött AB.

Avtalet gäller från 1 januari 2014 och är ett strikt industriellt samarbete. Företagens övriga verksamheter fortlöper som tidigare. Inköp, intransport och försäljning omfattas inte av avtalet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094