23948sdkhjf

Magnus Lagergren ny VD för Kronfågel AB

Magnus Lagergren, från Dalsjöfors Kött, tillträder som vd för Kronfågel AB.
Magnus Lagergren tillträder som ny vd för Kronfågel AB. Magnus efterträder Leif Bergvall Hansen som fortsätter i rollen som koncernchef för Scandi Standard, enligt ett pressmeddelande.

Tidigare på Dalsjöfors Kött och HKScan
Magnus Lagergren kommer närmast från Dalsjöfors Kött AB, ett familjeägt företag inom svenskt premiumkött, där han varit vd sedan 2009. Mellan åren 2004 till 2009 hade Magnus flera nyckelpositioner inom HK Scan-koncernen. De senare åren som vd för Scan AB Sverige. Dessförinnan var han vd för bland annat Skövde Slakteri AB.

Lång erfarenhet från branschen
Magnus har genom sina framstående positioner i köttbranschen lång och gedigen erfarenhet av utmaningarna som finns i den animalieproducerande näringen.

- Kycklingnäringen har goda framtidsutsikter, men det finns ett ständigt behov av att utveckla affären för att konkurrera i den växande kategori som kyckling utgör. Kronfågels ambition är att få svenskarna att äta kyckling en gång mer i veckan, vilket motsvarar andra länders konsumtion. Magnus har goda kunskaper om värdekedjan och det fortsatta behovet av att trimma och utveckla den för ökad tillväxt och lönsamhet. Jag är mycket nöjd att få med Magnus på den spännande resa vi har framför oss i Kronfågel, säger Leif Bergvall Hansen, koncernchef för Scandi Standard.

- Kronfågel är ett av Sveriges starkaste varumärken och det ska bli fantastiskt roligt att få ta mig an utmaningen att skapa ytterligare tillväxt i den alltmer populära kategorin. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet på Kronfågel utveckla företaget och kundlöftet, säger Magnus Lagergren tillträdande vd på Kronfågel AB.

Tillträder i februari
Magnus Lagergren tillträder senast 1 februari 2014 som vd för Kronfågel AB. Leif Bergvall Hansen som sedan sitt tillträde i juni 2012 agerat som både vd för Kronfågel och som koncernchef övergår då som koncernchef för Scandi Standard på heltid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078