23948sdkhjf

Orkla Foods Sverige bildas

Orkla Foods Sverige – ett nytt matföretag.
Den 2 januari 2014 bildades matföretaget Orkla Foods Sverige. Det är ett av landets ledande livsmedelsföretag med flera av Sveriges populäraste och mest kända varumärken inom mat och dryck som Abba, Felix, Önos och Frödinge. Strategiska och nära samarbeten och hållbarhet är två av grundpelarna i det nya matföretagets affärsstrategi.

Byter namn
2013 skapades svensk livsmedelshistoria. Då slogs tre av Sveriges mest etablerade livsmedelsföretag samman till ett: Abba Seafood, Frödinge Mejeri och Procordia. Den 2 januari blir ytterligare en milstolpe i historien. Då byter det nya matföretaget namn till Orkla Foods Sverige AB. Med en omsättning på ca 4,8 miljarder SEK och cirka 1 500 anställda blir Orkla Foods Sverige därmed ett av Sveriges absolut största livsmedelsföretag. Företaget har flera av Sveriges mest kända och omtyckta varumärken inom livsmedel: Abba, Abba Middagsklart, Felix, Kalles, Frödinge, Mrs Cheng’s, BOB, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Liva Energi och Paulúns.

- Vår uppgift är att, genom våra varumärken och produkter, göra livet enklare och godare för våra kunder och konsumenter. I och med vår samlade storlek och att vi har flera av de allra vassaste medarbetarna kan vi satsa på att utveckla och stärka våra varumärken och marknadsandelar, förklarar Patrik Andersson, VD på Orkla Foods Sverige i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Smaken kommer fortsatt stå i centrum i vår produktutveckling. Vi vill kunna garantera en god smakupplevelse och kunna erbjuda produkter som är tillagade med ansvar och omtanke. Våra kunder och konsumenter ska kunna lita på oss.

Samarbeten och hållbarhet
Strategiska och nära samarbeten och hållbarhet är två av grundpelarna i det nya matföretagets affärsstrategi.

- Under vårt arbete med att skapa vårt nya matföretag har en ledstjärna vuxit fram: vi ska växa tillsammans. Våra ambitioner stannar inte vid det interna perspektivet. Vi vill fortsätta att växa på ett hållbart och långsiktigt sätt tillsammans med våra kunder, leverantörer och samarbetspartners. Vi kommer satsa på starka innovationer och nära och strategiska samarbeten med våra kunder och leverantörer för att skapa tillväxt.

Ägs av norska koncernen Orkla
Företaget ägs av den norska koncernen Orkla och bildandet av det nya livsmedelsföretaget innebär att Orkla stärker sin närvaro på den svenska marknaden. Orkla Foods Sverige tillagar sin mat och dryck i Sverige. Huvudkontoret ligger i Eslöv och företagets anläggningar finns på nio orter i Sverige: Eslöv, Tollarp, Fågelmara, Frödinge, Kungshamn, Uddevalla (lager), Kumla, Örebro och Vansbro. Sammanslagningarna har inneburit att det nya företaget har rekryterat in många nya medarbetare till sitt huvudkontor. De nuvarande lokalerna i Eslöv täcker inte längre behovet.

- Vi kommer att titta på alternativ i Eslöv, Lund och Malmö. Vi ser det som självklart att placeringen av det framtida huvudkontoret är i Skåne, som vi ser som ett svenskt livsmedelsnav och som av många beskrivs som Sveriges skafferi, kommenterar Patrik Andersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079