23948sdkhjf

Göteborgs Kex och OLW bildar nytt bolag

Göteborgs Kex och OLW bildar Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB.
Från den 1 januari 2014 går Göteborgs Kex och OLW samman i ett nytt bolag. Det nya bolaget får namnet Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB. Efter beslut inom Orkla om att stärka konkurrenskraften på den svenska marknaden bildas ett nytt gemensamt bolag för att skapa en stabil plattform för framtida tillväxt och utveckling av bolagens samlade starka varumärkesportfölj.

− Mer mys åt folket, säger Jonas Nordquist, vd Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB i ett pressmeddelande. Vi har svenska folkets favoriter för både fikat och fredagsmyset och vill framöver finnas med i så många mysiga situationer som möjligt, med det vi erbjuder.

Landets största kex- och snacksleverantör
Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB blir landets största kex- och snacksleverantör med välkända och starka varumärken inom respektive kategori. Med ca 700 medarbetare och en omsättning på över 1 miljard kommer det nya bolaget att vara en stark konkurrent på den svenska marknaden. Huvudkontoret finns i Solna och tillverkningen i Filipstad och Kungälv.

− Att slå samman verksamheterna inom Göteborgs Kex och OLW är en naturlig följd av utvecklingen inom våra kategorier som alltmer närmar sig varandra. Det här skapar möjligheter att driva kategoriutvecklingen genom att växa och utveckla produkter till nya målgrupper och möta framtidens behov inom snacks och kex, och på sikt även konfektyr, säger Jonas Nordquist.

Det nya bolagets portfölj omfattar många av Sveriges populäraste varumärken, som till exempel OLW, Svenska Naturchips, Cheez Doodles, Göteborgs, Ballerina, Singoalla, Brago m.fl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095