23948sdkhjf

Lyckad satsning på ekologiska bananer för Smiling Faces

Sedan den 1 november 2013 är det ekologiska bananer i Smiling Faces fruktkorgar.
Smiling Faces kunder får numera ekologiska bananer, oavsett vilken fruktblandning eller storlek på fruktkorg de abonnerar på.
Smiling Faces vill vara en förebild och övergången till ekologiska produkter är ytterligare ett steg i arbetet för att minska sin miljö- och klimatpåverkan.

Nöjda kunder
Responsen från kunderna gällande bytet till ekologiska bananer har varit mycket positiv. Att få ekologisk frukt uppskattas, och bananerna går allt som oftast åt först av allt i fruktkorgen.

- Ingen kan göra allt, men alla kan göra något när det gäller miljön. Att gå över till ekologiska bananer är ett bra val för att bidra till positiv förändring, säger Karin Bergfasth, Kontorsansvarig på AMF i ett pressmeddelande.

Viktiga miljöfrågor
Då marken där ekologiska bananer odlas måste ha varit fri från bekämpningsmedel i fem år innan odling får bedrivas under ekologisk certifiering blir miljö- och klimatpåverkan avsevärt mindre än vid konventionell odlingsprocess. Dessutom blir också hanteringen betydligt skonsammare för de som arbetar vid plantagerna.

- Att jobba proaktivt med miljöfrågor är viktigt för oss, och att byta till ekologiska bananer i alla fruktkorgar känns riktigt bra. Smiling Faces ligger i framkant vad gäller miljö- och klimathänsyn, vårt miljöarbete är inte tunn luft, säger Patrik Tysell, VD på Smiling Faces.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078