23948sdkhjf

ICA inleder gränshandel med Norge

ICA Sverige satsar på gränshandel i Norge och öppnar sin första gränshandelsbutik i september.
Gränshandeln med Norge har haft en positiv utveckling de senaste 20 åren och utgör idag cirka sex procent av den totala dagligvaruhandeln i Sverige. ICA Sverige inleder nu en satsning med gränshandel och öppnar sin första gränshandelsbutik i Riksgränsen september 2014.

– Vi tror starkt på den här marknaden. Etableringen i Riksgränsen är startskottet för en övergripande satsning där planen är att innan 2020 öppna ICA-butiker på ett flertal orter längs med den norska gränsen, säger Jan Oldebring, etableringsdirektör ICA Sverige AB i ett pressmeddelande.

Kollar på lägen runt gränsen
Idag har ICA Sverige avtal med fastighetsägare i Riksgränsen samt har förvärvat mark i Nordby. Totalt tittar ICA på ett tiotal lägen längs den norska gränsen som är av intresse för eventuella etableringar. Butikernas storlek kommer att variera beroende på den lokala marknadens behov. I Riksgränsen räknar ICA med en förhållandevis liten butik med en förväntad årlig omsättning på cirka 70 Mkr.

Samtliga gränshandelsbutiker kommer att drivas av lokala handlare och ha ett sortiment anpassat efter den lokala marknaden.

– De norska kundernas inköpsvanor skiljer sig lite från de svenska och det gäller att skräddarsy sortimentet efter deras behov. Här kommer vår svenska affärsmodell med lokala handlare och ett lokalt anpassat utbud mycket väl till pass, säger Jan Oldebring.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.115