23948sdkhjf

The Absolut Company klimatkompenserar

The Absolut Company väljer ett Plan Vivo-certifierat skogsprojekt för att klimatkompensera produktionen av ABSOLUT VODKA.
The Absolut Company har en produktion där klimatutsläppen per liter vodka reducerats med 80 % de senaste tio åren. Nu inleder The Absolut Company ett nygammalt samarbete med U&We och dess systerbolag ZeroMission, en av Sveriges största leverantörer av klimatkompensationsprojekt, för att ta ansvar över de produktionsrelaterade växthusgasutsläpp som man ännu inte kommer åt.

- Vi är glada över att på nytt vara en del av The Absolut Company ambitiösa miljöarbete, säger Johanna Grant, klimatstrateg på ZeroMission i ett pressmeddelande. Vi ser att klimatkompensation har en stark förmåga att påskynda omställningen hos de företag och organisationer vi jobbar med och vi är säkra på att så är fallet även här.

Skövlade områden återbeskogas
Klimatkompensationen sker genom det prisbelönta Plan Vivo-certifierade skogsprojektet ”Scolel Té”, eller ”Trädet som växer”, i Chiapas, Mexiko. Projektet innebär att småbrukare får stöd och hjälp att bruka sin jord långsiktigt genom att plantera träd i kombination med grödor. Resultatet är att skövlade områden återbeskogas samtidigt som projektet bidrar till ökad biologisk mångfald och stora positiva sociala mervärden.

- Eftersom ABSOLUT VODKA i grunden är en jordbruksprodukt som är beroende av ca 400 lokala bönders förmåga att odla högkvalitativt vete, föll det sig naturligt att välja Plan Vivo som sätter småbrukarens villkor i fokus, säger Tina Robertsson, Kvalitets- och Miljöchef på The Absolut Company. Inom ramen för vårt hållbarhetsarbete pågår därtill ett arbete att tillsammans med våra lokala bönder stärka den biologiska mångfalden i veteproduktionen. Av den anledningen är det extra glädjande att genom vår klimatkompensation kunna stötta samma frågor i Mexiko som för oss är en viktig marknad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.206