23948sdkhjf

Sevan förvärvar Maxo’s Food

Familjeföretaget Sevan förvärvar hummustillverkaren Maxo’s Food AB.
Sevan har förvärvat hummustillverkaren Maxo’s och tog, från den 1 mars 2014, över all produktion, försäljning och marknadsföring av varumärket.

Produkter från hela världen
Sevan är ett familjeföretag som i över 25 år har försett den svenska marknaden med produkter från alla världens hörn. Idag är Sevan Skandinaviens ledande leverantör till kategori Världens Mat och i sin portfölj har Sevan över 100 varumärken, såsom grekiska Dodoni, libanesiska Al Wadi och turkiska Pinar. Utöver detta har Sevan även etablerat varumärket Sevan på den svenska marknaden, där maträtter och godsaker från Mellanöstern samlats.

Mat från mellanösternköket
En av de viktigaste beståndsdelarna i mellanösternköket är den goda kikärtsröran hummus. Hummus serveras till i princip all mat i Mellanöstern och varje familj har sin version och tolkning. Sevan har därför länge haft som målsättning att kunna tillgodose den svenska marknaden med färsk, äkta hummus. Förvärvet av företaget Maxo’s är ett led i detta arbete.

-Svensken har ännu inte upptäckt det fantastiska som mellanösternköket har att erbjuda. Det är något vi ska ändra på! Denna resa börjar med att kunna erbjuda svenskar äkta, färsk och god hummus, säger Michael Maroutian, VD på Sevan i ett pressmeddelande.

-Genom att förvärva en befintlig verksamhet sparar vi 2-3 år i uppstart och kan köra igång vårt arbete med en gång. Att Sevan på köpet får egen produktion känns väldigt spännande och som ett naturligt nästa steg för företaget, avslutar Michael Maroutian
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063