23948sdkhjf

Continental Foods lägger ner i Kristianstad

Continental Foods Sweden AB har för avsikt att avveckla sin verksamhet i Karpalund utanför Kristianstad.
Continental Foods Sweden AB, en del av Continental Foods Europe och tidigare känt som Campbell Soup Sweden AB, har meddeladat de fackliga representanterna på företaget att man har för avsikt att flytta produktionen av torkade produkter från sin anläggning i Karpalund utanför Kristianstad till Belgien. Man planerar också att logistikverksamheten framöver ska hanteras av en tredjepartsleverantör, enligt ett pressmeddelande.

69 tjänster kan beröras
Cirka 40 tjänster kommer att behållas i en planerad ny organisation med sälj-, marknads- och supportfunktioner i ett mer centralt affärsläge i Lund. Avvecklingen av anläggningen i Karpalund kan komma att påverka uppemot 69 tjänster.

Ledningen går nu in i en förhandlingsprocess med de fackliga representanterna på företaget. Continental Foods har ett ansvar gentemot sina medarbetare att hantera processen på ett transparent och ansvarsfullt sätt och kommer att samarbeta med de fackliga representanterna.

Minskad efterfrågan
Konsumtionen av torkade produkter som torra soppor, torra såser och torra desserter har under flera års tid gått ner, framförallt på grund av förändrade kundpreferenser. De minskade volymerna har lett till ett historiskt lågt kapacitetsutnyttjande på15 procent av Karpalundanläggningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079