23948sdkhjf

Gotländskt kött på Bocuse d´Or Europe

Havor Lantbruk i Havdhem på Gotland levererar kött till Bocuse d´Or Europe.
För Bocuse d´Or Europe har tävlingsledningen valt ut gotländsk unggris som köttråvara, enligt ett pressmeddelande. Svenskt Butikskött, som har varumärket Smak av Gotland, menar att det inte är en slump då det gotländska köttet smakmässigt är mycket bra.

Tävlingens huvudråvaror bestäms av tävlingsledningen för Bocuse d´Or. Köttråvara i 2014 års Kock-EM är svensk unggris från gården Havor Lantbruk i Havdhem på Gotland. Gården är ett familjejordbruk där släktgården gått i arv från far till son i elva generationer. På lantbrukets 130 hektar odlas ärtor, korn, vete och rågvete till grisarna.

- Havor är vårt gårdskoncept för gris. Under 2014 kommer Havor-konceptet att placeras under vårt varumärke Smak av Gotland, berättar Helena Donar som är försäljnings- och marknadschef på Svenskt Butikskött när hon får frågan om satsningen från Bocuse d´Or.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078