23948sdkhjf

ICA ska bli störst på e-handel

ICA satsar på att bli marknadsledande för mat på nätet. I höst lanserar företaget sin nya e-handelsplattform, rapporterar DI.se.
Redan nu säljer ett 60-tal enskilda Icabutiker dagligvaror på nätet. Men i och med lanseringen i höst är tanken att butikerna ska få en gemensam e-handelsplattform.

- Det handlar om att möta hela Ica på nätet. Vi har Sveriges största matsajt med nära en miljon besökare.Den största risken är om vi inte har ett lika bra erbjudande som i våra butiker, säger Sverige-vd:n Anders Svensson till DI.se.

Hur stor andel av Icas omsättning på runt 100 miljarder som ska komma från e-handeln vill Anders Svensson inte uttala sig om.

Marknaden för mat på nätet omsätter drygt 2 miljarder kronor. Ledande på marknaden är Mathem.se, där kunden får sin matkasse utkörd till hemmet. ICA kommer i första hand att satsa på att kunden ska komma och hämta sina färdigplockade matkassar i butik.

- På marknader där handlarna bedömer att hemleverans efterfrågas kommer Ica-handlarna säkert att erbjuda det, säger Anders Svensson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078