23948sdkhjf

Tar täten i märkning av livsmedel

Martin & Servera inför egen ursprungsmärkning för att möta ökade krav från kunden.
Många av Martin & Serveras kunder uttrycker ett allt starkare behov av att veta varifrån varorna de serverar i sin restaurang eller matsal kommer, skriver företaget i ett pressmeddelande. Därför startar de nu ett initiativ som syftar till att alla livsmedel i restaurang- och storköksbranschen ska vara ursprungsmärkta.

– Vi vill hjälpa våra kunder att kunna ta informerade inköpsbeslut. Nuvarande lagstiftning, som för merparten av sortimentet enbart kräver information om produktionsland, tycker vi är missvisande och otillräcklig. Många kunder, såväl privata som offentliga restauranger, är mer intresserade av råvarornas ursprung än var en produkt är tillverkad, och när den informationen saknas är det svårt att ta bra inköpsbeslut. Vi som grossist skulle aldrig köpa in en produkt utan att ha full information om ursprung, så varför ska våra kunder behöva göra det, säger inköpsdirektör Tomas Karlsson.

Till att börja med kommer Martin & Servera att sätta igång med ursprungsmärkning av sina egna märkesvaror, både på de fysiska förpackningarna och i DABAS, den branschgemensamma produktdatabasen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219