23948sdkhjf

Misslyckad matsatsning i Dalarna

Food Greenhouse i Ludvika skulle ge 100 nya jobb. Nu läggs satsningen på lokala matproducenter på is och Margretehills säljer lokalerna.
I oktober 2013 meddelade Margretehills gård AB att verksamheten vid Laggens pannkaksfabrik i Ludvika skulle läggas ned, skriver DT.se.

Men snabbt därefter togs också beslut om den nya satsningen på Food Greenhouse i Laggens gamla lokaler.

– Vi vill skapa ett växthus där entreprenörer i livsmedelsbranschen får möjlighet att växa. Det kan till exempel handla om gårdsbutiker som här kan få hjälp med produktion och förädling av sina livsmedel men också hjälp med teknik, ekonomi, förpackningar och annat så de kan komma ut på en större marknad och växa, berättade Mats Ögren från Humancraft AB, en av Margretehills samarbetspartners, för DT.se.

Målet var att få igång verksamheten i början av 2014. Men det har inte gått som initiativtagarna hoppades – hundra jobb har blivit till noll och satsningen läggs på is. Bristande intresse från lokala producenter och skral ekonomi ska vara anledningen, rapporterar DT.se.

– Får man inte med ett större antal företag så är det svårt att få ekonomi i det. Det är inte gratis att driva ett sådant här projekt och det bygger på att ett antal företag kan dela på kostnaderna, säger Mats Ögren i dag till DT.se

För DT.se bekräftar Niclas Lindgren, vd vid Margretehills gård AB, att man lagt ut Laggens lokaler till försäljning.

– Men vi stöttar idén och tycker att tanken är klockren. Men det gäller att få till en långsiktig finansiering och jag kan inte få loss mer pengar från mina ägare, kommenterar han försäljningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097