23948sdkhjf

Pizza Hut tar upp kampen på snabbmatsmarknaden

Pizzakedjan växer och vill inom fem år öka från 13 till 25 restauranger i Sverige.
Nästa vecka öppnar Pizza Hut en ny restaurang i Karlstad och planerna är att expandera. Målet är att kedjan ska öppna två till tre nya restauranger per år, skriver Pizza Hut i ett pressmeddelande.

Den nya restaurangen i Karlstad blir den fjortonde etableringen och Pizza Hut räknar med att inom fem år ha 25 restauranger runt om i landet.

Restaurangen i Karlstad innebär 20 nya arbetstillfällen och majoriteten av de som har anställts är relativt färska i arbetslivet. Det är något som vd Björn Källström ser som positivt.

– När jag fick mitt första jobb i servicebranschen var det för att det fanns människor som såg min potential. Restaurangbranschen är för många det första riktiga steget in i arbetslivet och det finns stora möjligheter att utvecklas för den som vill kan. Nu känns det jättebra att kunna ge unga möjligheten här i Karlstad, säger han i ett pressmeddelande.

Pizza Hut omsätter i dag cirka 145 miljoner kronor och har 270 medarbetare. Verksamheten i Sverige ägs av Nordic Restaurang Group (NRG). Pizza Hut är en del av Yum!Brands, världens största restaurangföretag med över 30 000 restauranger och 750 000 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062