23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Okej att kalla buffelkött för nötkött

EU-kommissionen har sagt sitt – enligt den är det okej att benämna buffelkött för nötkött, skriver Norrköpings tidningar.

Svaret från kommissionen kommer efter kontroverser i frågan där buffelkött marknadsförts och sålts som oxfilé, och Danmark begärt klarhet i ämnet.

Enligt svd.se är svenska Livsmedelsverket kritisk till svaret och hävdar att kommissionen har tolkat lagen på fel sätt.

– Vi menar att EU-kommissionen övertolkat en paragraf i hygienförordningen, som reglerar vilka förhållanden som ska råda vid slakt. Där står det att buffel och bison ska hanteras som nötkött, säger handläggaren Louise Nyholm på Livsmedelsverket, i en kommentar till tidningen.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078