23948sdkhjf

Riskkapitalist garant för Mackmyra

I tisdags beslutade Mackmyra om nyemisson med företrädesrätt. Riskkapitalbolaget Swedia Capital kan nu komma att bli ägare.
Vid en extra bolagsstämma i tisdags klubbades en nyemission igenom. Mackmyras aktiekapital utökas därmed med 22 miljoner kronor. Det rapporterar Arbetarbladet om.

Riskkapitalbolaget Swedia Capital kommer att gå in som en garant för emissionen. Företrädesemissionen innebär att de nuvarande ägarna får köpa nya aktier. Skulle de inte välja att slå till, då går Swedia Capital in. Det innebär att det inte är säkert att Swedia Capital, med dess grundare Staffan Persson, får några aktier alls.

För Mackmyra är tillskottet av kapital nödvändigt. I fjol visade företaget en förlust på 24 miljoner och ett sparpaket lanserades nyligen. Garanten Staffan Persson säger till Arbetarbladet att han ändå har tro på Mackmyra.

Läs också: Från mode till whisky – ny vd på Mackmyra

– Det är ett väldigt bra projekt. De har gasat lite för hårt och vi tror att de har lärt sig läxan, säger han.

Läs också: Fortsatt förlust för Mackmyra

Magnus Dandanell, vd och grundare i Mackmyra Whisky, säger till tidningen att han tycker att Staffan Persson verkar vara ”en seriös och bra industri- och finansman”.

– Väljer de att stanna kvar och vara aktiva så kommer vi att ha stor nytta av kunskaperna, avslutar han.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094