23948sdkhjf

Lockarps bagerikoncern begärs i konkurs

200 anställda på fyra orter riskerar att mista jobben när Lockarps försäljnings AB begärs i konkurs.
Lockarps försäljnings AB med varumärkena Lockarps, Kullens Bageri och Växjöbagarn, startades för elva år sedan av ägarparet Håkan och Ann Sigvant under namnet Sigvants bageri. De köpte då tre av Pågens bagerier i Helsingborg, Växjö och Sölvesborg.

Men nu begärs Lockarps i konkurs. Under ett styrelsemöte förra veckan konstaterades att företaget inte skulle kunna betala sina skulder i tid. Förändringar i konsumtionsmönster och ökad konkurrens från matbutikers egna bagerier är två av huvudskälen.

200 kan förlora jobben
"Det är bara att inse, att vi inte klarat av de stora förändringar som vi står inför och de stora förlorarna blir då medarbetarna", skrev bolagsstyrelsen genom ägaren Håkan Sigvant på måndagen, enligt Sydsvenskan.

Totalt berörs nu 110 tillsvidareanställda och 90-tal deltidsanställda. Förra året omsatte Lockarp försäljning AB knappt 180 miljoner kronor, men gjorde en förlust på 700 000 kronor, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Letar tänkbara köpare
– Vi tänker fortsätta med produktionen i full skala en månad till. Under tiden dammsuger vi marknaden på tänkbara köpare som vill ta över hela eller delar av verksamheten. Vi vill inte avveckla förrän vi undersökt alla möjligheter. Plötsligt kan det dyka upp något oväntat, så vi gör ett försök, säger konkursförvaltaren Bo Ahlenius på advokatfirman Glimstedt, till Helsingborgs Dagblad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094