På fem timmar och 35 minuter skulle de tävlande tillaga en fiskrätt och en kötträtt för vardera 14 personer. Huvudråvarorna valdes ut av Bocuse d'Or och var, som food-supply tidigare skrivit om, bland annat unggris från Havor på Gotland.
– Det känns fantastiskt, det är några tusen timmar bakom det här. Europatävlingen är stenhård, det är många länder som är riktigt duktiga, säger Tommy Myllymäki till TT om vinsten.
Tills sin hjälp under tävlingen hade Tommy Myllymäki assistenten Albin Edberg och coacherna Jonas Dahlbom och Erik Bäckman.
Fiskmenyn:
Sej med havssmaker, brynt smör och pepparrot
Mildrökt färserad sej med champinjoner och krispigt fjäll
Emulsion med brynt smör och ättika
Sallad med blåmussla, vit sparris, broccoli och havsblad
Ostron i variation med syrad gurka och alger
Tempererad tartar
Pocherat ostron
Ostronskum
Pepparrot, kålrabbi och tapioka
Köttmenyn:
Skinka av svensk unggris på fyra vis
Grillad skinkstek med frasig svål och vilda örter
Rillette på ugnsstekt skinka och svål
Steksky med vinäger och peppar, svampgrädde
Tryffelstuvad grisfot i blodcrust
Vårsvampfärserad lägg glacerad med sirap och peppar
Lättpicklad vårlök och ramslök
Rökt vit sparris med ägg
Jordärtskocka med dragon