23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Guld till Myllymäki i kock-EM

Det blev svenskt i topp när Bocuse d'Or Europe avgjordes på Stockholmsmässan under torsdagen. Tommy Myllymäki är därmed kvalificerad för kock-VM i Lyon 2015.

På fem timmar och 35 minuter skulle de tävlande tillaga en fiskrätt och en kötträtt för vardera 14 personer. Huvudråvarorna valdes ut av Bocuse d'Or och var, som food-supply tidigare skrivit om, bland annat unggris från Havor på Gotland.

– Det känns fantastiskt, det är några tusen timmar bakom det här. Europatävlingen är stenhård, det är många länder som är riktigt duktiga, säger Tommy Myllymäki till TT om vinsten.

Tills sin hjälp under tävlingen hade Tommy Myllymäki assistenten Albin Edberg och coacherna Jonas Dahlbom och Erik Bäckman.

Sveriges vinnande meny

Fiskmenyn:

Sej med havssmaker, brynt smör och pepparrot

Mildrökt färserad sej med champinjoner och krispigt fjäll

Emulsion med brynt smör och ättika

Sallad med blåmussla, vit sparris, broccoli och havsblad

Ostron i variation med syrad gurka och alger

Tempererad tartar

Pocherat ostron

Ostronskum

Pepparrot, kålrabbi och tapioka

Köttmenyn:

Skinka av svensk unggris på fyra vis

Grillad skinkstek med frasig svål och vilda örter

Rillette på ugnsstekt skinka och svål

Steksky med vinäger och peppar, svampgrädde

Tryffelstuvad grisfot i blodcrust

Vårsvampfärserad lägg glacerad med sirap och peppar

Lättpicklad vårlök och ramslök

Rökt vit sparris med ägg

Jordärtskocka med dragon

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063