23948sdkhjf

Blir Sveriges första fabrik för buffelmozzarella

Önskan att alla ska få möjlighet att äta närproducerad och färsk buffelmozzarella. Det är drivkraften bakom nystartade företaget Mozarellafabriken.
Produktionslokalen, Sveriges första fabrik för storskalig produktion av buffelmozzarella, hittar du i Täby och bakom det nystartade företaget står fyra stycken entusiaster för italiensk mat. Idén till Mozzarellafabriken föddes för drygt två år sedan.

– Buffelmozzarellan är en färskost och ska helst ätas inom tre dagar, en omöjlighet om man bara importerar. Därför ville vi dra igång något eget för att erbjuda ett färskt alternativ, säger Sven Jonsson, en av företagets grundare, till food-supply.

Både råvaror och maskiner till produktion hämtas från intressenter i Italien. Framtidsutsikterna för företaget är goda tror de fyra heltidsanställda. Enligt Sven Jonsson har de redan märkt av ett stort intresse för den ovanliga produkten.

– Vi var på GastroNord och fick väldigt bra respons. Just nu letar vi partners inom restaurang, catering och dagligvaruhandeln, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062