23948sdkhjf

Beat food for progress utsedd till mathjälte

Under gårdagen korades Beat food for progress i Alingsås till Västra Götalands mathjälte vid en tillställning på Clarion Hotel Post i Göteborg.
– Att välja Beat Food är ett gott och enkelt sätt att vara klimatsmart och få in mer grönsaker i kosten, säger Livsmedelsföretagens vd Marie Söderqvist, som delade ut priset tillsammans med hotellägaren Petter A Stordalen.

Under april månad har Nordic Choice Hotels i samarbete med Livsmedelsföretagen sökt efter en aktör som arbetar för en mer hållbar och hälsosam matindustri. Jakten efter dessa aktörer har skett i en tävlingsform där manade kunnat ansöka om priset. Tävlingen har pågått i Sverige och Norge, och i vardera land utses fem stycken vinnare.

Beat food for progress går nu vidare till en final i Stockholm den 27 maj där huvudvinnaren av Local EAT Award utses på det internationella arrangemanget EAT Stockholm Food Forum.

Beat food gör hamburgare på bönmassan Beat. Produkten kallas för Beatburger och innehåller 50 procent böna, och 50 procent kött. Enligt företaget halverar detta klimatpåverkan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078