23948sdkhjf

Uppåt för SkickaTårta.se i Tyskland

OnlineTorten.de, den tyska versionen av Pastry Swedens tjänst SkickaTårta.se, omsatte sju gånger mer än den svenska motsvarigheten under sin första månad.
Malmöbaserade Pastry Swedens erbjuder möjligheten att beställa färska bakverk online. Lokala nätverk av konditorier bakar och levererar samma dag som beställningen kommer in.

Nyligen lanserades sajten OnlineTorten.de i Tyskland och företaget har fått en fin start. Första månadens omsättning landade på 200 000 kronor, vilket är sju gånger mer än svenska versionens motsvarande period. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Tyskarna är galna i bakverk och vi visste att det fanns en stor efterfrågan. Samtidigt har vi lärt oss en hel del genom åren, vi kan arbeta mycket effektivare när vi lanserar på nya marknader, säger Magnus Äng, en av Pastry Swedens två grundare.

Ett viktigt segment i Tyskland är företagsmarknaden, där större bolag med stora beställningar står för merparten av omsättningen.

– Vi har redan hittat återkommande storkunder och det ser verkligen ljust ut för vår Tysklandssatsning just nu, säger Magnus Äng.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078