23948sdkhjf

Svenska lantchips väcker debatt på nätet

Är det rätt att kalla Svenska lantchips för svenska? Nej menar kritiker som diskuterat frågan i en konsumentgrupp på Facebook. Nu uppmärksammas diskussionen av riksmedier.
Det är Expressen som uppmärksammar konsumentgruppen där hundratals har engagerat sig i frågan om "hur svenska är egentligen Svenska lantchips"? Enligt kritikerna kommer nämligen hälften av potatisen från Danmark, palmoljan från Malaysia och kryddorna från olika håll i världen.

En svensk lantbrukare har varit drivande i frågan och tycker att företaget vilseleder sina kunder.

– Det känns som att de försöker mörka produktionen och ge sken av att innehållet är svenskproducerat genom sitt varumärke, säger lantbrukaren till Expressen.

VD:n för Svenska lantchips, Robert Arnegård, har svarat att företaget måste använda sig av dansk potatis under delar av säsongen eftersom den svenska inte räcker till.

Samtidigt menar han ändå att chipsen är svenska eftersom de produceras i Sverige, av ett svenskt företag. Företaget har också som målsättning att till hösten enbart använda sig av svensk potatis och byta ut palmoljan mot raps- och sololja.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11