23948sdkhjf

Grisbönder andas optimism

Allt fler svenska handlare ratar det danska grisköttet och debatten går het bland branschfolk, politiker och konsumenter. Det får de svenska grisbönderna att nu se ljusare på framtiden, rapporterar P4 Göteborg.
Tidigare har det handlat om kris när det rapporterats om svenska grisnäringen i medierna. Det har skrivits om hur det billigare danska köttet slagit undan benen på svenska bönder. Men på några veckor har nu opinion vänt, skriver P4 Göteborg.

Konsumenter, politiker och handlare har fått upp ögonen för det svenska köttet. Svenska grisbönder ser positivt på debatten som blossat upp och för första gången på länge har de framtidsoptimism. Nu hoppas de på att fler aktörer på marknaden ska prioritera det svenska köttet.

– Jag är för det första intresserad av att föda upp gris och sen tror jag att det ändå måste komma politiker som får upp ögonen för att även kommun och landsting måste köpa svenskt. Gör vi bara det så tror att jag att grisbranchen i Sverige har framtiden framför sig, säger Jan Börjesson, grisuppfödare i norra Halland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078