23948sdkhjf

Cloetta förvärvar The Jelly Bean Factory

Cloetta köper Aran Candy Ltd och varumärket “The Jelly Bean Factory” – ett irländskt företag som producerar och säljer premium Jelly Beans över hela världen.
– The Jelly Bean Factory har haft en stark tillväxt under de senaste åren och förvärvet kommer att väsentligt stärka Cloettas position på den brittiska marknaden. Dessutom avser vi att lansera produkterna på våra nuvarande huvudmarknader över tid, säger Bengt Baron, vd för Cloetta, i ett pressmeddelande.

The Jelly Bean Factory omsatte cirka 100 Mkr under förra året och Aran Candy Ltds vd Richard Cullen ser även han positivt på uppköpet.

– Vi är mycket glada över att bli en del av Cloetta-koncernen. Med Cloettas fokus på varumärken och starka ställning på sina huvudmarknader, är jag övertygad om att vi ytterligare kommer att kunna stärka och påskynda tillväxten av varumärket The Jelly Bean Factory, säger han.

Cloetta förvärvar till en början 75 procent av aktierna i Aran Candy Ltd. Resterande 25 procent förvärvas under 2016.

Den initiala köpeskillingen uppgår till 140 Mkr kontant och de resterande aktierna kommer att förvärvas baserat på 2015 års resultatmål. Förvärvet kommer att finansieras genom att utnyttja Cloettas befintliga kreditfaciliteter, skriver företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079