23948sdkhjf

Lantmännen och HKScan i samarbete för grisproduktion

Förbättra de svenska gårdarnas konkurrenskraft och öka lönsamheten. Det är målet när Lantmännen och HKScan inleder ett strategiskt samarbete inom foder och rådgivning för svenska grisproducenter.
I ett pressmeddelande skriver Lantmännen att samarbetets långsiktiga mål är att säkra den svenska primärproduktionens långsiktiga position på den europeiska köttmarknaden.

– Jag hoppas att vi genom detta rådgivningsprojekt kan stöda våra grisproducenter och bidra till att skapa en så konkurrenskraftig och stabil produktion som möjligt på deras gårdar, säger Johan Andersson, divisionschef för Lantmännen Lantbruk.

Det strategiska samarbetet ska inom kort inledas på ett antal utvalda gårdar. Med kunskap och strategier kring foder kommer de båda parterna stötta kunderna.

– Samtidigt som den internationella konkurrensen och importen inom köttbranschen har ökat kraftigt, har konkurrenskraften av den svenska grisproduktionen sjunkit. För oss på HKScan är den svenska högkvalitativa och hållbart producerade köttråvaran en viktig och unik konkurrensfördel, som vi är måna om att bevara, säger Aki Laiho, COO från HKScan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078