23948sdkhjf

Honungsfusk på Coop och Axfood

En analys visar att Coop och Axfood saluför falsk honung i Sverige.
Enligt ett pressmeddelande från Biodlingsföretagarna har Coop och Axfood salufört falsk honung. Vid analys av 7 kända varumärken som GöteborgsPosten låtit göra så är det 2 som innehåller annat än honung, Coops flytande samt Eldorado. Socker och andra sötningsmedel blandas i för att dryga ut produkten och därmed vinsten

- Man lurar sina kunder. I det här fallet är återförsäljarna antagligen inte medvetna om att honungen de säljer är falsk, men man är alltid ansvarig för det man säljer och har skyldighet att noga kolla upp vem man köper från, säger Louise Nyholm, statsinspektör på Livsmedelsverket.

Samtidigt är hon inte särskilt förvånad. Honung finns uppsatt på EU:s topplista över livsmedel som det fuskas mest med. Antingen att man säljer billig honung som dyr och ljuger om ursprunget. Honung är dyrt och ganska komplicerat att producera, medan socker och vatten är billigt.

- Vi kommer självklart att följa upp det här när vi fått ta del av testresultatet och eventuellt göra egna kontroller. Utspädd honung ska inte finnas på butikshyllorna, avslutar Louise Nyholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125