23948sdkhjf

Svensk råvara i Lidls bacon

Lidl fortsätter sin satsning på svenskt kött.
För att möta den stora efterfrågan på svenskt kött och stärka den svenska grisproduktionen väljer nu Lidl Sverige att lansera bacon med svensk köttråvara.

– Många av våra kunder efterfrågar svenskt kött och speciellt svenskt griskött, därför är vi glada att nu kunna erbjuda en helsvensk bacon från vårt egna varumärke Enebacken. I slutet av juli kommer vårt svenska bacon att finnas i alla Lidl-butiker, säger Martin Severin, inköpare av kött på Lidl Sverige i ett pressmeddelande.

Bär Svenskt Kött-märket
Enebackens bacon uppfyller kraven för Svenskt kött-märket. Det innebär att produkten är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige. Produkten är också tillverkad och förpackad i Sverige. Leverantör är Fåddman och köttråvaran kommer från Dalsjöfors Kött.

Lidl Sverige håller också på att ställa om flera av sina charkprodukter till svensk köttråvara. Bland annat falukorv, prinskorv, varmkorv och wienerkorv. Sedan tidigare har Lidl Sverige även svenskt kött i sina köttbullar, deliprinskorvar samt rökt och kokt skinka under varumärket Enebacken. Alla produkter kommer att bära Svenskt Kött-märket.

– Vi arbetar ständigt med att öka andelen svenska varor i vårt sortiment och försöker i så stor utsträckning som möjligt att använda svensk råvara. För oss är det viktigt att stödja svensk livsmedelsproduktion, vi ser det som en del i vårt pågående hållbarhetsarbete, säger Katarina Rosenqvist, CSR-ansvarig på Lidl Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094