23948sdkhjf

Scandi Standard till börsen

Scandi Standard ansöker om börsnotering.
Scandi Standard AB, CapVest genom Kansas Holding B.V. och Lantmännen genom Lantmännen Kycklinginvest AB har beslutat att genomföra en ägarspridning av Scandi Standards aktier genom en börsnotering av Bolaget.

- Scandi Standard är väl positionerat för att ta tillvara på den förväntade framtida tillväxten i den skandinaviska marknaden för kycklingbaserade livsmedelsprodukter. Bolaget har etablerat en stark marknadsposition med en historik som sträcker sig 60 år tillbaka i tiden. Därtill är vi stolta över att kunna erbjuda produkter som ligger i linje med starka konsumenttrender såsom hälsosam livsstil, bekvämlighet och prismedvetenhet. Detta i kombination med våra välkända varumärken, vår erfarna ledningsgrupp, vår starka styrelse och vår innovativa kultur, gör att vi ser med tillförsikt på Bolagets framtida utveckling. I dagsläget är kycklingkonsumtionen per capita i Sverige och Norge lägre än i många andra utvecklade länder. Vi har därför satt upp ett mål att få skandinaver att äta kyckling en gång mer per vecka, vilket skulle skapa väsentliga tillväxtutsikter för Scandi Standard, säger Leif Bergvall Hansen, vd och koncernchef för Scandi Standard i ett pressmeddelande.

- Börsnoteringen är en viktig milstolpe för Scandi Standard. Den möjliggör en flexibel och långsiktig kapitalstruktur för Bolaget och en plattform för att förverkliga strategiska tillväxtmöjligheter samtidigt som den möjliggör för CapVest att fortsätta delta i Scandi Standards framtida utveckling, kommenterar Kate Briant, partner CapVest (Kansas Holding B.V.)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094