23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Äggförsäljningen ökar

Försäljningen av ägg ökar på sommaren.

Från midsommarveckan och tio veckor framåt visar siffrorna en nästan 20-procentig ökning av äggförsäljningen sedan 2008. Under sommarveckorna konsumerade vi under förra året 38 ägg per person.

Snabbt och lätt

Traditionellt ligger äggförsäljningen på topp under påsk, som starkt förknippas med ägg, och jul då ägget har sin självklara plats på julborden. Nu ökar äggkonsumtionen även under sommarveckorna.

- Sommaren har blivit en av de största försäljningsperioderna på senare år. Trenden är tydlig. Fler och fler väljer att äta ägg, säger en nöjd Charlotte Norrman-Oredsson, styrelseordförande i Svenska Ägg i ett pressmeddelande.

- Jag tror att ägg blivit sommarmat för att det är snabbt och lätt att laga. Dessutom är det bra mat att ta med på utflykten. Och gott förstås, säger Astrid Lovén Persson, verksamhetsledare på Svenska Ägg.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093|instance-web01