23948sdkhjf

OptiFreeze i samarbete med Orkla Foods Sverige

OptiFreeze startar pilotsamarbete med Orkla Foods Sverige.
OptiFreeze AB och Orkla Foods Sverige AB inleder ett pilotsamarbete. Syftet är använda Optifreeze teknik i en industriell miljö.

Pilotanläggningen kommer att byggas upp vid Orkla Foods anläggning i Eslöv. Projektet kommer att pågå fram till oktober 2014 därefter är ambitionen att avtala om ett kommersiellt samarbete.

- I och med samarbetet med ett så välrenommerat livsmedelsföretag som Orkla Foods Sverige har OptiFreeze tagit ett stort steg närmare målsättningen att industrialisera bolagets teknik. Vi har fått en samarbetspartner som kan tillföra kunskaper och erfarenheter vilket känns bra. Och det är så klart en stor fördel för bolaget att testa och skala upp tekniken i en industriell miljö, säger Fredrik Westman, VD OptiFreeze AB i ett pressmeddelande.

- Orkla är en mycket kompetent och intressant partner som tidigt hörde av sig till Optifreeze. Därefter har vi haft en dialog, nu tar vi ett steg vidare. Optifreeze får genom Orkla, som har sin innovationsavdelning i Eslöv, tillgång till såväl know-how som Orklas avancerade produktionsanläggning. Detta ger bolaget en bra plattform att ta OptiCept? vidare till industriella volymer och kommersiell tillämpning, säger Pär Henriksson, styrelseordförande och medgrundare OptiFreeze AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081