23948sdkhjf

Mondowine AB rekryterar känt namn inom dryckesbranschen

Vinimportören Mondowine AB förstärker sitt team med Peter Carlson.
Vinimportören Mondowine AB anställer Peter Carlson, ett väletablerat namn inom svensk dryckesindustri. Peter tillträder sin tjänst som Brand Manager under sommaren. Med sin långa erfarenhet av försäljning, produktutveckling och varumärkesbyggande blir han en nyckelperson i Mondowines team.

Tidigare från Cariel Spirits
Peter Carlson kommer närmast från Cariel Spirits, ett företag han grundat och sedan drivit i 15 år. Som ägare av Cariel Spirits låg Peters fokus på att utveckla nya produkter, från innehåll till paketering och marknadsföring. Peter ligger bland annat bakom succélanseringen Cariel Vanilla, Sveriges första vaniljvodka som idag har global distribution.

- Det känns jättekul att börja på Mondowine och jag har blivit mycket positivt överraskad över den starka entreprenörsanda som genomsyrar företaget. Jag ser fram emot att få dra nytta av mina erfarenheter, både vad gäller produktutveckling och den kostnadseffektivitet jag har med mig från ett litet företag. Det ska även bli spännande att få ta del av Mondowines imponerande resurser, inte minst vad gäller kvalitetskontroll och CSR, säger Peter Carlson, Brand Manager på Mondowine AB i ett pressmeddelande.

Som Brand Manager på Mondowine kommer Peter Carlson att ingå i ett team om fem personer och ansvara för producenter som bland andra Henriot, Pares Balta och Wachau. Mondowine ingår i PrimeWine Group, tillsammans med företagen Primewine Sweden, BGS och Multibev.

- Peter är en strategiskt viktig rekrytering för Mondowine. Vi har stark fokus på nya lanseringar, där Peter kommer att bidra med sin långa erfarenhet av produktutveckling från ax till limpa. Att Peter kommer från spritbranschen är också en styrka, han kommer att vidga våra vyer med nya idéer och infallsvinklar, säger Sara Gillerlöv, VD på Mondowine AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095