23948sdkhjf

Minskade köttintäkter för Agrokultura

Intäkterna har minskat med 31 procent.
Agrokulturas köttintäkter i SEK har sjunkit med 31 procent och lokala köttpriser har sjunkit med cirka 10 procent under en tolvmånadersperiod fram till och med juni i år, enligt bolagets Djurhållningsrapport för andra kvartalet.

Minskningen beror till största delen på omstruktureringen av 2012 års djurbesättning, vilket ledde till att köttförsäljningens andel av djurhållningens intäkter tillfälligt steg i samband med att icke-lönsamma djur slaktades.

- Prisläget är fortsatt starkt med priser i lokal valuta som har ökat med 36 procent jämfört med föregående år. Det goda arbetet att öka produktiviteten per ko fortsätter. En stor del av foderskörden har framgångsrikt genomförts med goda resultat. Vi tittar nu på sätt att göra utvalda investeringar i maskiner och öka plantering av lusern med det slutliga målet att göra verksamheten självförsörjande av foder och därmed förbättra lönsamheten, kommenterar VD Stephen Pickup.

Den 30 juni 2014 bestod Agrokulturas ryska djurhållningsverksamhet av cirka 5 000 djur, varav 1 800 mjölkkor, 500 sinkor, 2 150 kvigor och 550 tjurar, kalvar och köttdjur.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062