23948sdkhjf

Lantmännen köper Strängnäs Valskvarn

Förvärvet innebär att Lantmännen Cerealia ytterligare stärker sin position inom mjölindustrin i Sverige.
Lantmännen Cerealia har förvärvat Strängnäs Valskvarn. Den familjeägda kvarnen, som har ett fördelaktigt läge i Mälardalen och upparbetade kundrelationer, blir en viktig del i Lantmännen Cerealias långsiktiga anläggningsstrategi inom kvarnindustrin i Sverige. Lantmännen Cerealia har sedan tidigare två kvarnar i Sverige; Uppsala och Malmö.

– Vi är glada för möjligheten att förvärva den här fina kvarnen i Strängnäs. Kvarnen blir en viktig del i Lantmännen Cerealias långsiktiga utvecklingsstrategi och innebär att vi fortsätter att förbättra servicen till våra kunder, säger Fredrik Malmfors, varuflödesdirektör på Lantmännen Cerealia, i ett pressmeddelande.

Satsar inhemskt
– Lantmännen har en ambition att bidra till en ökning av den svenska spannmålsproduktionen och även att öka förädlingen av inhemska grödor. Förvärvet av Strängnäskvarnen ligger i linje med denna strategi, säger Per Olof Nyman , VD och koncernchef på Lantmännen.

I Strängnäs finns det 22 medarbetare och verksamheten kommer att fortsätta som vanligt. Strängnäs Valskvarns varumärke Polstjärnan ingår i förvärvet.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.847