23948sdkhjf

Fazer effektiviserar

Fazer planerar effektivera verksamheten och inleder samarbetsförhandlingar som berör tjänstemännen i Finland
Fazer planerar förändringar inom måltidstjänst-, bageri-, konfektyr- och caféverksamheten samt koncernfunktionerna för att kunna möta de snabba och omfattande förändringarna i affärsklimatet och upprätthålla konkurrenskraften samt säkra företagets lönsamhet. Ifall de planerade förändringarna verkställs har de en inverkan på personalstyrkan.

61 anställda berörs
Fazer-koncernen inleder samarbetsförhandlingar som berör tjänstemän och högre tjänstemän. Behovet att minska personalantalet, som ett resultat av de eventuella förändringarna, är högst 61 personer. Fazer sysselsätter över 6 600 personer i Finland varav 1 300 är tjänstemän.

- Marknadsläget i Finland är mycket utmanande. Konsumentbeteendet och kundernas förväntningar har förändrats snabbt och förändringarna är betydande. Priskonkurrensen är hård och omsättningens tillväxt har stagnerat som ett resultat av att köpkraften minskar och konsumtionen sjunker. Det är viktigt att vi utvecklar våra produkter och tjänster utgående från konsumenternas och kundernas behov. På så sätt förbättrar vi vår konkurrenskraft och säkrar verksamhetens lönsamhet, säger Fazers koncernchef Christoph Vitzthum i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11