23948sdkhjf

Nystart för nyckelhålet på restaurang

Livsmedelsverket och Hushållningssällskapet inleder ett samarbete för nyckelhålet på restaurang.
Nyckelhålet är en av Sveriges mest kända matsymboler. Så många som 98 % av Sveriges konsumenter vet att märkningen visar vägen till de hälsosammare alternativen i affären, enligt ett pressmeddelande.

Hushållningssällskapet och Livsmedelsverket har inlett ett samarbete för Nyckelhålet på restaurang. Hushållningssällskapet har vidareutvecklat Nyckelhålet på restaurang i nära samarbete med restaurangbranschen, Livsmedelsverket och Födevarestyrelsen i Danmark.

Finns nu även på restaurang
Nu får också restauranggästerna möjlighet att välja Nyckelhålsmärkt mat från dagens meny. Nylanseringen av märkningen Nyckelhålet på restaurang ska göra det både roligare och enklare för gästen att välja hälsosamt.

– Nyckelhålet är viktigt för vårt varumärke, för att förstärka det vi vill stå för. Det kan vara svårt att sortera all information som kund, det finns mycket att hålla reda på. Det kan vara lätt att gå vilse tror jag. Men vi har tagit ett grundbeslut på att ståför balans och hjälpa våra kunder med det. Då är Nyckelhålet ett bra verktyg, säger Sara Karlsson-Klingberg, Cajsa’s Kök, Uppsala om projektet Nyckelhålet på restaurang.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078