23948sdkhjf

S:t Eriks Bryggeri i samarbete med Samuel Adams

Samuel Adams brygger öl i Sverige.
S:t Eriks Bryggeri har besökts av amerikanska craftölpionjärerna Samuel Adams. Tillsammans har de två bryggerierna skapat ett gemensamt öl med smak av tranbär och lingon. Precis som S:t Eriks startade Samuel Adams som ett litet mikrobryggeri men har idag har vuxit till det största amerikanskägda bryggeriet.

St:Eriks Bryggeri utanför Stockholm lanserade sitt första öl 2010 och har sedan dess blivit ett av landets mest framgångsrika mikrobryggerier. Jessica Heidrich arbetade tidigare som forskare men började med hembryggning redan i studentlägenheten.

– Samuel Adams är en pionjär inom craftöl som jag alltid beundrat, säger Jessica Heidrich som är Head of Brewing på St:Eriks Bryggeri i ett pressmeddelande. De står inte bara för kvalitet utan även en stor innovationskraft då Boston Brewing Comapany utvecklar fler än femtio nya öl årligen. Öl från bryggsamarbeten är dock unika eftersom de bara kan uppstå i mötet mellan två bryggare med olika erfarenheter och perspektiv. Vårt gemensamma tranbärs- och lingonöl är ett bra exempel på det.

Bryggerisamarbeten sker relativt ofta idag men att få brygga med Samuel Adams hör till ovanligheterna. Sedan starten 1984 har de bara genomfört ett enda tidigare bryggsamarbete. Det var med tyska Weihenstephan som grundades för över 970 år sedan och är världens äldsta aktiva bryggeri.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063