23948sdkhjf

Ägarförändring i Nefab Packaging

Nordic Capital säljer sin majoritetsandel i Nefab Packaging.
Nordic Capital säljer sin majoritetsandel i Nefab Packaging AB till familjen Nordgren/Pihl som grundade Nefab och idag är delägare i bolaget. Nefab har under sju år ökat sin omsättning och blivit ett mer internationellt bolag och den nuvarande strategin kvarstår efter ägarförändringen.

Familjen Nordgren/Pihl grundade Nefab 1949 och var fram till 2007 majoritetsägare i bolaget. Bolaget var under perioden 1996 till 2007 noterat på Stockholmsbörsen. Under hösten 2007 la familjen tillsammans med Nordic Capital ett gemensamt bud på samtliga aktier i Nefab. I samband med att budet fullföljdes avnoterades Nefab från Stockholmsbörsen.

- Som grundarfamilj till Nefab har vi en långsiktig syn på vårt engagemang i bolaget. De senaste sju årens samarbete med Nordic Capital har varit berikande för bolagets utveckling. Eftersom Nefab är inne i en period av stark utveckling tror vi att bolaget mår bäst av att i nuläget fortsätta verka i en privat ägarmiljö, säger Ing-Marie Nordgren, dotter till grundaren av Nefab i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063