23948sdkhjf

Sveriges första Årets Ekokock korad

Luqaz Ottosson tog hem segern i Årets Ekokock.
Det blev Luqaz Ottosson, kock på KRAV-certifierade restaurangen Lilla Bjers på Gotland, som vann den allra första upplagan av Årets Ekokock. Som vinnare ska Luqaz under kommande året vara KRAVs profilkock och sprida kunskap om betydelsen av att välja KRAV-märkt och ekologisk mat.

– Luqaz är en god ambassadör för det KRAV-märkta köket. Han lagar god, spännande, naturlig och modern mat baserat på vad trädgården har att erbjuda, säger Ulrika Brydling, tävlingsledare för Årets Ekokock i ett pressmeddelande.

KRAV-certifierade råvaror
Uppgiften för de tävlande i Årets Ekokock var att skapa en modern restaurang-rätt baserad på valfri KRAV-märkt nöt-detalj samt egna utvalda KRAV-certifierade råvaror. Luqaz vinnande rätt bestod av högrevskärna med krokiga morötter, buljongkokt grönkål samt timjanbakad lök.

Juryns motivering löd: En naturlig, elegant och fantastiskt smakrik rätt som med stolthet lyfter fram råvaror som andra hade ratat.

– Tanken med högreven var att visa hur man kan använda en billigare detalj av djuret och att fokus inte alltid behöver ligga på biff, filé eller entrecote. Jag använde mig dessutom av de grönsaker som är bäst på lilla Bjers just nu och tog också tillvara på de krokiga morötterna som ingen vill köpa för att de ser lite konstiga ut, säger Luqaz.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062