23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Vitvinssås vinnare i Matverk Bohuslän 2015

Magdalena Sivik på Blåskal tog hem vinsten i Bohuslän.

Vitvinssås med inslag av blåmusslor blev klar för riksfinalen av Matverk 2015 som hålls i Nyköping i slutet av januari.

- Det ger en svåröverträffad smak i fisksoppan eller i vitvinssåsen. Dels för att blåmusslans milda smak utgör en bra bas i den totala smakupplevelsen och är lätt att kombinera med andra ingredienser, och dels för att blåmusslan är rik på umami, alltså den femte smaken, kommenterar Magdalena Sivik som är råvaruproducent i det vinnande laget från Bohuslän.

Musslor kallas ju Bohusläns guld, och vinkokta musslor från Saltea i landskapet vann redan i Matverk 2013.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.046|instance-web02