23948sdkhjf

à la Carte förvärvar Sverigeskafferiet

à la Carte Food Scandinavia AB köper resterande 50 procent av Sverigeskafferiet
Matentreprenörerna Pia och Lasse Schönemyr säljer därför sin 50-procentiga ägarandel av Sverigeskafferiet till hälftenägarna à la Carte Food Scandinavia AB. Försäljningen är ett direkt led i Pia och Lasse Schönemyrs ambition att utveckla den världsunika och patentsökta äkta rökmetod och det gastronomiska koncept som de tagit fram i sitt Smaklab på Ingarö.

– Intäkterna från aktieförsäljningen ger oss möjlighet att bygga produktionsanläggning i Stockholm där vi med vår patentsökta teknik och äkta rök skalar upp våra banbrytande mat- och dryckeskoncept. Vi går från ett Sverigeskafferi till ett Sverigerökeri, säger en glad och stolt Pia Schönemyr och Lasse Schönemyr håller med.

– Vi är stolta över hur vi lyckats etablera à la Carte’s produkter på marknaden, där Lohmanders såser utgör ett gott exempel. Nu ser vi fram emot att i våra befintliga samt helt nya strukturer fortsätta bygga varumärket Sverigeskafferiet, säger ordföranden i à la Carte Food Scandinavia AB, Lars Stenberg.

Om Sverigeskafferiet
Pia och Lasse Schönemyr startade 2009 delikatessföretaget Sverigeskafferiet i liten skala, och utvecklade det successivt till dagens kritikerrosade produktportfölj. Sverigeskafferiets affärsidé är att utveckla delikatesser och smakfulla måltidskoncept som överträffar kundernas förväntningar på smakupplevelser. Svenska rapsoljor, bärbalsamico, surdegspanko, gourmetsenap, lyxdressingar, lyxmajonnäser och gourmetsåser finns i Sverigeskafferiets utbud
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141