23948sdkhjf

Älgkorv vinnare i Dalsland

Älgkorv tog hem vinsten i Matverk Dalsland 2015.
Älgkorv från Dalsland blev klar för riksfinalen i Matverk som hålls i Nyköping i slutet av januari 2015, enligt ett pressmeddelande.

Två holländare som bott i landskapet i många år, kom på idén med det exotiska i att tillverka en svensk älgkorv. Något som inte minst attraherar turister från länder såsom Holland, Tyskland och Danmark, samt att ha en produkt som kan gå på export till dessa länder.

- Älg är exotiskt för alla holländare, för det är så att har man träffat en älg så har man varit i Sverige, säger Johan Postma från Dalsland som i laget har tagit fram en speciell torkningsmetod.

- Det handlar om slowcooking och att låta köttet torka i 90 graders luftfuktighet, fortsätter Johan och berättar att älgkorven bland annat innehåller enris och nejlikor, samt att den gärna gifter sig med en öl eller en snaps.

Bakom älgkorven står Johan Postma, Edlekogs värdshus (råvaruproducent), Jan Lautenbach, Skälleruds gård, (råvaruproducent) och Morgan Magnusson, som är jägare och delaktig i framtagandet av produkten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078