23948sdkhjf

Arla Foods tidigare marknadsdirektör går till Kavli

Helena Donar har utsetts till Chef för Innovation & Konceptutveckling på Kavli.
Arla Foods tidigare marknadsdirektör, Helena Donar, har utsetts till Chef för Innovation & Konceptutveckling på Kavli. Rollen är en helt ny tjänst och innebär att Kavli tar nästa steg i en långsiktig satsning på tillväxt genom att fokusera på att utveckla de kategorier Kavli verkar inom.

Helena kommer närmast från en roll som Försäljnings- och marknadschef på Svenskt Butikskött, störst i Norden på ekologiskt och regionalt kött. Tidigare har Helena också ett förflutet från Arla Foods som Marknadsdirektör, där hon ingick i den svenska ledningsgruppen.

-Vi är mycket glada över att Helena antagit utmaningen att axla denna ytterst viktiga roll i en mycket spännande tillväxtfas för Kavli, där vi tagit ytterligare ett kliv mot målet en miljard kronor i omsättning” genom förvärvet av Eriks såser nyligen, säger Lena Hedin, Marknadsdirektör på O. Kavli AB i ett pressmeddelande.

Fortsätter att växa
Kavli har mer än fördubblat omsättningen på drygt tre år och har en fortsatt starkt ambition att växa.

- Vi står inför mycket spännande utmaningar och utvecklar vår organisation för att möta framtiden. Vi är övertygade om att Helena är rätt person att leda funktionen Innovation & Konceptutveckling i det arbetet. Vi har mer än fördubblat vår innovationstakt de senaste två åren och Helena ska nu ansvara för att vi tar nästa steg och ökar innovationsgraden ytterligare, säger Lena Hedin.

- Kavli är ett företag med bra värdegrund som jobbar långsiktig med flera starka varumärken. I och med förvärvet av Svenska Smaker (/Eriks såser och dressingar) öppnas nya spännande möjligheter. Jag hoppas kunna bidra med gedigen erfarenhet av produktutveckling och ett brinnande intresse för mat och att omvandla konsumentinsikter till affärsmöjligheter, säger Helena Donar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078