23948sdkhjf

Rekorddeltagande i Chark-SM 2014

Det kommer vara ett rekorddeltagande i årstes Chark-SM med 780 produkter i 16 klasser.
Torsdagen den 30 oktober arrangeras Chark-SM i Göteborg, för åttonde gången sedan 2001. Chark-SM är tävlingen som utser Sverige bästa charkuterier med fullt fokus på kvalitet och i år slår tävlingen rekord i antalet anmälda charkuterier, över 780 produkter från drygt 60 företag är anmälda i 16 olika klasser, enligt ett pressmeddelande.

Charkuterierna kommer att bedömas av drygt 40 domare under två dagar, 30 september och 1 oktober. Själva prisutdelningen av guld-, silver- och bronsmedaljer, samt utnämnandet av en Svensk Mästare i varje klass, sker 30 oktober, då hela charkbranschen är på plats i Göteborg.

– Chark-SM är branschens viktigaste händelse. Syftet med tävlingen är både att bidra till den så viktiga kvalitetsutvecklingen och att göra det enklare för konsumenterna att välja riktigt bra charkprodukter i butiken, säger Susanne Ekstedt, på SIK, Institutet för livsmedel och bioteknik, som arrangerar Chark-SM tillsammans med branschorganisationen Kött- och charkföretagen, KCF.

I samband med Chark-SM anordnas också en mässa och en stor konferens för charkbranschen på Svenska Mässan i Göteborg. Mässan kommer i år att sammanfalla med konsumentmässan Mitt Kök på Svenska Mässan.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079