23948sdkhjf

Umlax blir återigen helsvenskt

Josef Nygren köper nu tillbaka kontrollen av Umlax från norska Olaisen familjen.
2007 såldes en del av bolaget till bland andra den norske laxentreprenören Steinar Olaisen. Steinar avled 2011 och bolaget har sedan dess drivits framgångsrikt vidare av den kvarvarande grundaren Josef Nygren, tillsammans med Olaisen familjen.

Den 1 oktober har Josef Nygren nu köpt tillbaka kontrollen av Umlax AB. Med på denna resa har han det statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation AB och Norrlandsfonden. Inlandsinnovation har investerat 20 miljoner kronor och äger nu 27,5 % av aktierna i bolaget och Norrlandsfonden har via en konvertibel gått in med 5 miljoner kronor.

- Olaisenfamiljen har betytt oerhört mycket för bolagets utveckling och vi kommer att ha utbyte med dem även i framtiden. Nu börjar en ny tid med Inlandsinnovation i ägargruppen och det ser jag verkligen fram emot. Vi vill båda samma sak; bygga värden i Svenska Lappland genom att på ett hållbart sätt producera god fisk, som säljs både inom och utanför Sverige. Dessutom vill vi skapa arbetstillfällen i vår region, säger Josef Nygren i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062