23948sdkhjf

Fazer fortsätter med sitt palmoljearbete

Fazers nya åtagande fortsättning på 10 års palmoljearbete.
Fazer nya åtagande utgör riktlinjerna för Fazers palmoljeinköp fram till år 2020. Koncernen vill ha en mer transparent inköpskedja och fortsätta arbeta för en hållbar produktion av palmolja. Den tidigare målsättningen, att all palmolja skulle täckas av GreenPalm-certifikat, uppnåddes under 2012 och 2013. I och med åtagandet övergår Fazer från GreenPalm-certifikat till att använda RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) -certifierad segregerad palmolja och palmolja enligt massbalansmetoden.

- Vi har en tydlig riktlinje. Vi vill förbättra spårbarheten för den palmolja vi använder och transparensen i inköpskedjan, berättar Fazer-koncernens kommunikations- och varumärkesdirektör Ulrika Romantschuk i ett pressmeddelande. I första hand är vårt mål att använda segregerad palmolja. Men genom att stödja massbalansmetoden drar vi vårt strå till stacken för att uppmuntra producenterna att börja använda spårbar palmolja.

Policy för leverantörerna
Fazer har stöttat produktionen av RSPO-certifierad palmolja genom GreenPalm-certifikat, men systemet garanterar inte palmoljans spårbarhet. Enligt modellen för handel med segregerad palmolja, det vill säga särhållning, är all palmolja som hanteras RSPO-certifierad.

- All palmolja som vi använder är certifierad, och det kommer den att vara också i fortsättningen. Vi vill gå framåt och se vad vi kan göra utöver certifikaten, säger Ulrika Romantschuk. Fazers kommer att skapa en policy för leverantörerna, där Fazers krav på palmoljeproduktionen specificeras.

Största delen av den palmolja som Fazer använder finns i fettblandningar, som Fazer köper av sina fett- och oljeleverantörer.

- Därför är det mycket viktigt för oss, att våra leverantörer kan erbjuda oss hållbar palmolja, konstaterar Nina Elomaa.

Fettblandningarna som innehåller palmolja används i Fazers kex, konfektyrfyllning och vissa kaffebröd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125