23948sdkhjf

HKScan och Coop tecknar avtal

Coop och HKScan tecknar femårigt samarbetsavtal.
HKScan Sweden AB och Coop Sverige AB har igår tecknat ett femårigt ramavtal för samarbete. Coop har ca 700 butiker runt om i landet och drygt 21 procent av marknaden.

Det nya femåriga avtalet är en förlängning av rådande samarbetsavtal mellan HKScan och Coop och omfattar huvudsakligen produktion av konsumentpackat färskt kött. Det gemensamma målet är att ytterligare stärka utvecklingen inom kategorin kött.

Fokus på hållbarhet
Med Coop-avtalet säkras HKScans position på den svenska marknaden och Coop säkrar god tillgång på svensk råvara, samtidigt som det ger andra ömsesidiga fördelar. HKScan och Coop Sverige ett starkt fokus inom hållbarhet, något båda parter nu ser stora möjligheter att få bättre utväxling av.

- För Coop innebär avtalet att vi fortsatt kan tillgodose våra kunders efterfrågan på svenskt kött av hög kvalitet som producerats på det sätt som såväl våra kunder som vi kräver. Vi ser också fram emot att tillsammans med HKScan utveckla Coops kötterbjudande mot konsument, säger Karolina Hagberg, affärsområdesdirektör, Inköp och Kategori, Coop Sverige AB i ett pressmeddelande.

- Dagens konsumenter uppskattar ett bevisat engagemang för hållbar produktion. Vi kommer fortsätta samarbeta med Coop för att motsvara dessa förväntningar och tillsammans driva en hög produktkvalitet och etiskt samarbete, säger Göran Holm, EVP, Consumer Business, Skandinavien.

Under de senaste två åren, har HKScan genomfört en omfattande effektivisering av sin produktionsstruktur för att förbättra effektiviteten och öka produktiviteten genom hela sin värdekedja. Det långsiktiga avtalet med Coop Sverige är en glädjande nyhet för alla aktörer i värdekedjan.

- Samarbetsavtalet kommer att säkerställa att svenskproducerat kött behåller sin position på den svenska detaljhandelsmarknaden. Något som stödjer de svenska djurproducenterna, men även ger anställningstrygghet och stabilitet till den svenska köttindustrin, tillägger Holm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.144